Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı
Wiki Article
Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan mürtefi evetğu alanlarda da tercih edilir.
Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya özge bir acil durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Mafevkda belde kayran özellikler; yangın kapılarında mekân alan beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı mualla olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının arz alması da zorunu kılınmıştır.
Yangın bapsı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o hin gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Yangın Bapsı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve esrarın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı sıkıya kapanmaktadır.
Yangın bapları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini muayyen bir devir aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına dayanıklılık dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlar.
Mono blok cisim strüktürsı düzen yangın kapısı sistemi yahut ürkü amerikan bar sisteminin kilidin bâtıninden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine ilgilanması ile sağlanmaktadır.
Açılıp - kapanma maslahatlevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu gestalt denetçi edilmelidir.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara için üretilmek zorundadır.
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.